Dotační politika v oblasti kultury - Dvořák, Petr; Sedmihradská, Lucie; Borůvková, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá dotační politikou týkající se kultury. Jsou zde popsány přínosy kultury pro společnost a její pozitivní vliv na ostatní průmyslová odvětví a ekonomiku obecně. Na základě toho jsou uvedeny důvody pro podporu kultury z veřejných rozpočtů. Jsou zde detailněji popsány dotační programy a formuláře žádostí Ministerstva kultury a Magistrátu hlavního města Prahy, dále jsou definovány požadavky pro žadatele o grant i právní podmínky pro poskytovatele grantu. Práce obsahuje srovnání těchto dvou programů, doplněné o názory odborníků a ředitelů divadel na grantový systém a dotační politiku v České republice a o osobní rozhovor s uměleckou vedoucí neziskové organizace FysioArt, Hanou Strejčkovou.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses