Návrhové vzory dashboardů Business Intelligence - Havel, Jan (2019)
Při dnešním rostoucím objemu dashboardů vytvářených samotnými uživateli bez hlubší specializace je stále palčivějším problémem neznalost základních pravidel efektivní vizualizace. Tato práce se proto snaží přinést řešení průzkumem a přípravou metodického rámce hlavních principů, významů a nejlepší praxe návrhu efektivních dashboardů v rámci Business Intelligence. Součástí práce je část zabývající se hodnocením současného stavu českého a světového trhu vizualizačních nástrojů, s hlavním zaměřením na nástroj Power BI a také část obsahující edukativní prototypy dashboardů, které jsou vytvořené na základě úloh portálu MBI (Management Byznys Informatiky).