Návrhové vzory dashboardů Business Intelligence - Havel, Jan; Pour, Jan; Matějka, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Při dnešním rostoucím objemu dashboardů vytvářených samotnými uživateli bez hlubší specializace je stále palčivějším problémem neznalost základních pravidel efektivní vizualizace. Tato práce se proto snaží přinést řešení průzkumem a přípravou metodického rámce hlavních principů, významů a nejlepší praxe návrhu efektivních dashboardů v rámci Business Intelligence. Součástí práce je část zabývající se hodnocením současného stavu českého a světového trhu vizualizačních nástrojů, s hlavním zaměřením na nástroj Power BI a také část obsahující edukativní prototypy dashboardů, které jsou vytvořené na základě úloh portálu MBI (Management Byznys Informatiky).
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses