Používání elektronické výměny dat (EDI) ve společnosti SIEMENS AG - Bílek, Jaroslav; Novák, Radek, 1960-; Jechová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Práce se zabývá problematikou současného stavu elektronické výměny dat a jejich využití v logistickém řetězci společnosti Siemens AG, pro kterou autor práce v době zpracování diplomové práce pracoval prostřednictvím její dceřiné společnosti Siemens, s.r.o.. Úvodní kapitola představuje německou společnost Siemens AG a její vývoj až po současnost. Prostor je také věnován její dceřiné společnosti Siemens, s.r.o., působící v České republice. Následuje část zabývající se problematikou EDI. V té je popsán vývoj, základní principy i technické záležitosti EDI. Důležitou částí každé technologie jsou i klady a zápory, které s sebou přináší, a to včetně zabezpečení celého procesu. Nedílnou součástí EDI je legislativa, která je důležitým aspektem celé problematiky. Další část je zaměřená již přímo na společnost Siemens AG. Zde je vysvětlena současná situace, typy EDI zpráv, klíčové identifikátory, které Siemens AG využívá i programy čerpající z EDI přenosu informace. V analytické části je pak na dvou dopravcích vysvětlen připojovací proces k EDI a jeho nástrahy. EDI funguje jako nástroj pro usnadnění logistiky v mezinárodním obchodě a společně ve spolupracI s nadnárodní společností Siemens AG je téma zaměřené i na hlavní obor studenta, tedy mezinárodní obchod. Práce byla konzultována s experty ze společnosti Siemens, s.r.o. a později bude použita pro interní účely firmy Siemens AG.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses