Ocenění společnosti Sporten, a.s. - Kubů, Petra (2019)
Diplomová práce se zabývá určením tržní hodnoty společnosti SPORTEN, a.s. k 31.12.2017. Společnost je k datu ocenění největším výrobcem běžeckých lyží, sjezdových lyží a snowboardů v České republice. V rámci diplomové práce je provedena finanční analýza a strategická analýza, na které navazuje prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Samotné ocenění je provedeno výnosovou metodou DCF entity a pro ověření výsledku získaného touto metodou je použito tržního porovnání pomocí tržních násobitelů.