Ocenění společnosti Sporten, a.s. - Kubů, Petra; Brabenec, Tomáš; Dvořák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se zabývá určením tržní hodnoty společnosti SPORTEN, a.s. k 31.12.2017. Společnost je k datu ocenění největším výrobcem běžeckých lyží, sjezdových lyží a snowboardů v České republice. V rámci diplomové práce je provedena finanční analýza a strategická analýza, na které navazuje prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Samotné ocenění je provedeno výnosovou metodou DCF entity a pro ověření výsledku získaného touto metodou je použito tržního porovnání pomocí tržních násobitelů.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses