Role FEDu v řízení a regulaci likvidity finančního systému - Borek, Filip; Blahová, Naďa, 1958-; Táborský, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato práce se zabývá politikou Federální rezervního systému v oblasti řízení a regulace likvidity od jeho počátku do roku 2018. Popisuje vznik FEDu z hlediska likvidity a rozhodovací proces státních bank ve státě New York, zda se k FEDu připojit. Zaměřuje se rovněž na zápůjční facility, které FED poskytoval subjektům, které potřebovaly dodatečnou likviditu v době finanční krize v letech 2007 – 2009. Diskutuje rovněž politiku kvantitativního uvolňování a rozdíly v zavedení a výpočtu likvidních ukazatelů Liquidity Coverage Ratio a Net Stable Funding Ratio Basilejským výborem pro bankovní dohled a Federálním rezervním systémem. Na závěr je provedena analýza vlivu politiky FEDu na jeho rozvahové položky.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses