Použití data miningu pro řízení kreditního rizika v bankovnictví - Sakhanchuk, Veronika (2019)
Diplomová práce popisuje uvěrové riziko a použití data miningu pro jeho řízení. Teoretická část pokrývá jednotlivá bankovní rizika se zaměřením především na riziko kreditní. Také je popsán vývoj regulatorních pravidel s ohledem na rizika a úvod do data miningu. V praktické části diplomové prací jsou aplikované různé metody data miningu na reálných bankovních datech podle metodiky CRISP DM. Dále pomocí speciálního softwaru Rapid Miner autorka generuje prediktivní modely pro odhad defaultu klienta. V závěru je vybrán nejpřesnější model a provedena simulační analýza.