Politika České národní banky a Centrální banky Ruské federace v období finanční krize - Alenina, Sofya (2019)
Předmětem této bakalářské práce je analýza centrálních bank České republiky a Ruské federace, jejich měnová politika a následný náhled na měnovou politiku v období finanční krize. První část definuje centrální banku, její funkce a nástroje. V druhé a třetí části práci se podíváme na základní charakteristiku České národní banky a Centrální banky Ruska a na měnovou politiku obou bank během krizového období. Další část je věnovaná komparativní analýze opatření, použitých bankami k překonání finanční krize a porovnání výsledků těchto opatření. Na závěr zanalyzujeme dopad finanční krize na bankovní sektor obou států.