Výuka účetnictví u studentů se specifickými vývojovými poruchami učení a chování na střední škole - Hohlová, Markéta (2019)
Diplomová práce se věnuje výuce účetnictví u studentů se specifickými poruchami učení a chování na střední škole ekonomického zaměření. V teoretické části je uveden didaktický systém středoškolského vzdělávání se zaměřením na výuku účetnictví, charakteristické rysy a etiologii jednotlivých poruch učení a chování a popis problémů, se kterými se žáci se specifickými poruchami učení a chování musí vypořádat ve výuce účetnictví. Praktická část se týká výzkumného dotazníkového a kvalitativního šetření, které proběhlo na dvou vybraných obchodních akademiích.