GDPR v daňovém poradenství - Křempek, Vojtěch (2019)
Tato diplomová práce pojednává o Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679(GDPR) a jeho dopadech na daňové poradenství. Hlavním cílem diplomové práce jeidentifikovat moţná rizika spojená s ochranou osobních údajů v daňově poradenské a účetnífirmě, analyzovat jejich dopady a vypracovat plán implementace opatření vedoucí k ochraněosobních dat v souladu s GDPR. První část této práce se zabývá analýzou legislativy a jejímodborným výkladem. V druhé kapitole se práce zaměřuje na konkrétní aspekty GDPRv daňovém poradenství, odhaluje rizika spočívající v ochraně osobních údajů a navrhujemoţná řešení k jejich předcházení. V poslední části diplomové práce jsou poznatkyz předchozích kapitol aplikovány v rámci případové studie na spolupracující společnosti.