GDPR v daňovém poradenství - Křempek, Vojtěch; Tepperová, Jana; Tecl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce pojednává o Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679(GDPR) a jeho dopadech na daňové poradenství. Hlavním cílem diplomové práce jeidentifikovat moţná rizika spojená s ochranou osobních údajů v daňově poradenské a účetnífirmě, analyzovat jejich dopady a vypracovat plán implementace opatření vedoucí k ochraněosobních dat v souladu s GDPR. První část této práce se zabývá analýzou legislativy a jejímodborným výkladem. V druhé kapitole se práce zaměřuje na konkrétní aspekty GDPRv daňovém poradenství, odhaluje rizika spočívající v ochraně osobních údajů a navrhujemoţná řešení k jejich předcházení. V poslední části diplomové práce jsou poznatkyz předchozích kapitol aplikovány v rámci případové studie na spolupracující společnosti.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses