Nerovnováhy v systéme TARGET2 - Gibová, Zuzana (2019)
Cieľom diplomovej práce Nerovnováhy v systéme TARGET2 je vysvetliť, čo sú TARGET2 nerovnováhy, ako vznikajú a prečo môžu predstavovať problém pre finančnú stabilitu v eurozóne. Práca analyzuje diskusiu ekonómov o príčinách vzniku nerovnováh a možných riešeniach a pokúsi sa preskúmať vplyv vybraných ekonomických veličín - objemu bankových aktív a verejného dlhu - na TARGET2 nerovnováhy prostredníctvom odhadov panelových modelov.