Nerovnováhy v systéme TARGET2 - Gibová, Zuzana; Teplý, Petr, 1977-; Juhászová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cieľom diplomovej práce Nerovnováhy v systéme TARGET2 je vysvetliť, čo sú TARGET2 nerovnováhy, ako vznikajú a prečo môžu predstavovať problém pre finančnú stabilitu v eurozóne. Práca analyzuje diskusiu ekonómov o príčinách vzniku nerovnováh a možných riešeniach a pokúsi sa preskúmať vplyv vybraných ekonomických veličín - objemu bankových aktív a verejného dlhu - na TARGET2 nerovnováhy prostredníctvom odhadov panelových modelov.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses