Veřejná podpora kompostování - Perútková, Eva (2019)
Diplomová práce se zabývá veřejnou podporou kompostování v České republice. Cílem je prozkoumat zdroje motivace pro ekologické chování, a to jak z rešerše literatury, tak prostřednictvím dotazníkového výzkumu. Na základě získaných poznatků a na příkladu kompostování pak navrhnout vhodnou podobu veřejné podpory. V první části je charakterizována aktuální podoba veřejné podpory v ČR, následována teoretickým základem pro motivaci ekologického chování, které jsou ověřeny a doplněny vlastním dotazníkovým šetřením s 1 097 respondenty. Na závěr je shrnuto doporučení pro podobu vhodné podoby veřejné podpory kompostování, kombinující jak nástroje na osvětu obyvatel, ekonomické pobídky a odstranění kontextuálních překážek.