Veřejná podpora kompostování - Perútková, Eva; Sedmihradská, Lucie; Gajdošová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se zabývá veřejnou podporou kompostování v České republice. Cílem je prozkoumat zdroje motivace pro ekologické chování, a to jak z rešerše literatury, tak prostřednictvím dotazníkového výzkumu. Na základě získaných poznatků a na příkladu kompostování pak navrhnout vhodnou podobu veřejné podpory. V první části je charakterizována aktuální podoba veřejné podpory v ČR, následována teoretickým základem pro motivaci ekologického chování, které jsou ověřeny a doplněny vlastním dotazníkovým šetřením s 1 097 respondenty. Na závěr je shrnuto doporučení pro podobu vhodné podoby veřejné podpory kompostování, kombinující jak nástroje na osvětu obyvatel, ekonomické pobídky a odstranění kontextuálních překážek.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses