Nesoulady v daňové politice a sociálním zabezpečení ve státech EU - Popová, Barbora; Toman, Petr; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem předkládané diplomové práce je identifikovat oblasti nedostatečné koordinace mezi systémem sociálního zabezpečení a daňových systémů v rámci Evropského hospodářského prostotu. Práce je rozdělena do čtyř částí. Po úvodu, následuje kapitola, ve které jsou představeny pojmy daň a příspěvek na sociální zabezpečení, co tyto dva systémy mají společného a v čem se liší. Předmětem druhé kapitoly je popis hlavních problémových oblastí a vysvětlení principů určení vhodné legislativy. Třetí kapitola diskutuje možné kroky, které by mohly současnou situaci zlepšit a co dosud bylo již zavedeno. Poslední kapitola představuje 5 modelových situací, na kterých je ukázáno, jak velké dopady by mohlo mít, kdyby se migrující osoba ocitla v jedné z problémových oblastí.
Vedoucí práce: Petr Toman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses