Finanční a fundamentální analýza společnosti Philip Morris - Obruča, Radek; Staňková, Anna, 1951-; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato práce se zabývá finanční a fundamentální analýzou společnosti Philip Morris, a. s. V práci je pospán teoretický koncept finanční a fundamentální analýzy se zaměřením na oblasti, které jsou sledovány z pozice investora. Ve finanční analýze je zaměřena pozornost na oblasti rentability, aktivity a finanční stability. Pro lepší pochopení výsledků a zřetelnost vývojových trendů je finanční analýza provedena za období 2014 – 2018. Přes ukazatele kapitálového trhu práce plynule přechází z finanční analýza na fundamentální. V rámci fundamentální analýze je věnována pozornost globální a odvětvové analýze, a hlavně firemní analýze. Je zde popsáno několik dividendových diskontních modelů, ziskových modelů a cashflow modelů, z nichž některé jsou aplikované na společnost Philip Morris za rok 2018.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses