Automatizace finančního oddělení - Zacpalová, Karolína; Škerlíková, Tatiana; Dvořák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem práce je zjistit, jak výhodná je investice do robotizace v rámci náhrady přibližně 100 pracovních hodin v týdnu. V rámci hodnocení Everest RPA PEAK Matrix, které hodnotí poskytovatele robotizace na trhu vyhodnotím aktuálně nejlepší poskytovatele k implementaci RPA na trhu, které zahrnu v praktické části jako jedny z možností pro implementaci. Z ilustrativního příkladu za použití reálných dat docházím při porovnání relativní úspory nákladů za zaměstnance ročně a celkových nákladů spojené s vlastnictvím, že investice do robotizace přinese celkovou roční úsporu v rozpětí mezi 889 900 Kč až 2 013 552 Kč již v prvním roce po implementaci. Kromě toho přináší řadu externalit, které by bylo dále vhodné zkoumat v následujících pracích.
Vedoucí práce: Tatiana Škerlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses