Finanční analýza a finanční plán společnosti Polytex Composite, s.r.o. - Doležalová, Michaela; Pham, Hoang Long; Beránek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vypracování finanční analýzy a tvorbu krátkodobého finančního plánu společnosti POLYTEX COMPOSITE, s. r. o..Práce se skládá ze dvou hlavních částí. V první, teoretické části, se nachází vymezení ukazatelů, modelů a postupů, jež jsou dále aplikovány v praktické části. Na počátku praktické části je charakteristika podniku i jeho konkurentů. Poté je provedena horizontální a vertikální analýza, jsou použiti ukazatelé finanční analýzy spolu se srovnáním s konkurenčními podniky a je aplikován bankrotní model. V závěru práce je nastíněn krátkodobý finanční plán pro rok 2018, který je tvořen plánovaným vývojem dílčích položek výkazu zisku a ztráty a rozvahy.
Vedoucí práce: Hoang Long Pham
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses