InsurTech – aktuálna situácia v Českej republike a jeho budúcnosť - Janovčík, Matej (2019)
Bakalárska práca sa zaoberá témou InsurTech, teda spoločnosťami, ktoré využívajú technologické inovácie v poisťovníctve. Jedná sa o relatívne neznámu tému pre veľkú časť verejnosti, či už v Českej republike alebo globálne, čomu nepomáha ani mimoriadne obmedzená ponuka knižných titulov. Táto práca sa snaží daný pojem vysvetliť, zasadiť do kontextu, bližšie popísať aktuálnu situáciu na globálnom InsurTech trhu s bližším zameraním na Českú republiku a jeho budúcnosť.Práca je rozdelená do štyroch kapitol. Prvá kapitola približuje digitalizáciu v iných odvetviach, dôvody na digitalizáciou a bližšie vysvetľuje poisťovníctva ako samostatnú oblasť. Druhá kapitola rozoberá konkrétny pojem InsurTech, jeho rozdelenie a financovania. V tretej kapitole sa nachádza pohľad na InsurTech trh v Českej republike s jeho porovnaním voči iným krajinám, zatiaľ čo posledná kapitola sa snaží odhadnúť, aká bude budúcnosť InsurTech spoločností a čo možno v poisťovníctve v najbližších rokoch očakávať.