Podpory pro začínající podnikatele a jejich dopad do účetnictví - Bílková, Zuzana (2019)
Diplomová práce se zabývá podporami pro začínající podnikatele a dopady těchto podpor do účetnictví. V první části práce popisuje začínající podnikatele a začleňuje je do skupiny malých a středních podniků. Vysvětluje, proč jsou malé a střední podniky důležité pro společnost z hlediska ekonomického i společenského. Jelikož tyto podniky tvoří nedílnou a podstatnou část ekonomiky je třeba je podporovat. V návaznosti na tuto skutečnost, práce uvádí v další kapitole druhy podpor pro malé a střední podniky. Podpory popisuje v druhovém členění i v členění podle subjektů. Jedná se o podpory, které jsou nejčastěji začínajícími podnikateli využívány. Práce vyobrazuje skutečnost, že dotace představují významnou část podpor pro začínající podnikatelé. Poslední kapitola práce analyzuje dopady těchto podpor a dotací do účetnictví.