Uvolněný podíl z účetního hlediska - Hejnalová, Monika; Šindelář, Michal; Hospodka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce s názvem Uvolněný podíl z účetního hlediska se zabývá společností s ručením omezeným a tímto právním pojmem nejen z pohledu občanského zákoníku, ale i z pohledu účetních právních norem. Autorka analyzuje pojem společnost s ručením omezeným podle zákona o obchodních korporacích, dále se zaměřuje na problematiku uvolněného podílu a jeho vývoje z pohledu stejného zákona a zákona o účetnictví. Výsledkem této práce je zjištění, že uvolněný podíl je poměrně novým pojmem, který pojmenovává až nový občanský zákoník, v minulosti sice do jisté míry existoval, ale zákon jej nepojmenovával. Dále autorka v práci pomocí vzorových situací a jejich řešení zanalyzovala dopady do účetnictví (zejména do vlastního kapitálu), které tyto jednotlivé situace mají. Přínosem této práce je ucelený přehled o chápaní pojmu uvolněný podíl z pohledu obou odvětví zákonů a jejich propojení.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses