Daňové úniky v oblasti přímých daní u fyzických osob - Rudneva, Evgeniya; Finardi, Savina; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Vzhledem k tomu, že v České republice nejsou dostupná reálná data týkající se velikosti daňových úniků, jako je tomu např. ve Velké Británii nebo Spojených státech amerických, je hlavním cílem této bakalářské práce vypočítat odhad daňové mezery a daňových úniků v oblasti zdanění příjmů a povinného sociálního pojistného u osob samostatně výdělečně činných v České republice v roce 2017. Výsledky první analýzy jsou založeny na mikroekonomických údajích, o něž se opírá metoda založená na národních účtech. Výsledky další analýzy jsou založeny na makroekonomickém modelu, tj. za pomoci nezjištěné ekonomiky. Dále je na základě stanovených odhadů provedena analýza jednotlivých odvětví.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses