Faktoring jako jedna z alternativ financování - Hošíková, Kateřina (2019)
Cílem této bakalářské práce je komplexně popsat faktoring jako jednu z alternativ financování a porovnat podle relevantních kritérií nejvýznamnější české faktoringové společnosti za posledních 10 let. V první části práce je faktoring charakterizován, rozebrán jeho historický vývoj a popsány výhody oproti jiným druhům financování. Dále se v této části zabývám průběhem faktoringového procesu jako celku, tedy od uzavírání smluv až po postoupení pohledávek na faktoringovou společnost. V závěru první části porovnávám faktoring s jinými alternativními metodami financování. V druhé části práce jsou analyzovány nejvýznamnější české faktoringové společnosti za posledních 10 let dle jejich obratu a nabízených produktů.