Faktoring jako jedna z alternativ financování - Hošíková, Kateřina; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této bakalářské práce je komplexně popsat faktoring jako jednu z alternativ financování a porovnat podle relevantních kritérií nejvýznamnější české faktoringové společnosti za posledních 10 let. V první části práce je faktoring charakterizován, rozebrán jeho historický vývoj a popsány výhody oproti jiným druhům financování. Dále se v této části zabývám průběhem faktoringového procesu jako celku, tedy od uzavírání smluv až po postoupení pohledávek na faktoringovou společnost. V závěru první části porovnávám faktoring s jinými alternativními metodami financování. V druhé části práce jsou analyzovány nejvýznamnější české faktoringové společnosti za posledních 10 let dle jejich obratu a nabízených produktů.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses