Analýza vztahu mezi výší odměn politických představitelů a kvalitou fungování státu - Hulínský, Lukáš; Pavel, Jan, 1978-; Tománková, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato práce se věnuje tématu platů politických představitelů v zemích Evropské unie a jejich vztahu ke kvalitě fungování státu. V první části je popsán dosavadní stav poznání v problematice platů politiků a kvalitou jejich rozhodování. V dalších částech je popsán postup zpracování získaných dat ohledně platů a jsou popsány i jednotlivé ukazatele. V poslední části je provedena korelační analýza mezi výší platů politiků a vybranými ukazateli, které hodnotí kvalitu státu z různých úhlů pohledu. Cílem je zjistit, zda zde existují vztahy a následně je i kvantifikovat.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses