Úprava výsledku hospodaření právnických osob na základ daně z příjmu - Oravcová, Lucia (2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku transformace účetního výsledku hospodaření účetní jednotky na základ daně z příjmu právnických osob. Jejím hlavním cílem je poukázat na rozdíly mezi účetním a daňovým pohledem na náklady a objasnit postup zjišťování základu daně z příjmu právnických osob jak pomocí teorie a zákonů tak nakonec pomocí konkrétního příkladu fiktivní účetní jednotky.