Účetní podvody v podmínkách České republiky - Pálková, Tereza (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá aktuálním tématem účetních podvodů. Konkrétněji účetními podvody spáchanými v prostředí České republiky. V práci je nejdříve vymezen podvod. Dále je od podvodu rozlišeno kreativní účetnictví a účetní chyba. Zmíněny jsou také jednotlivé příčiny a druhy účetních podvodů. Popsány jsou i dopady podvodů a možné způsoby jejich prevence. Na závěr jsou zmíněny případy, kdy byla naplněna skutková podstata trestného činu zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. Případy podvodů byly získány pomocí databáze judikatury Nejvyššího soudu České republiky. Cílem práce je poukázat na problematiku podvodů v účetnictví a přiblížit konkrétní případy z praxe.