Srovnání možností financování bydlení v ČR - Bačová, Andrea; Dvořák, Petr, 1960-; Kučerová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na úvěrové produkty, jež jsou dostupné na českém trhu a slouží k financování bytových potřeb. Detailněji popisuje hypoteční úvěry, úvěry ze stavebního spoření a aktuální programy Státního fondu rozvoje bydlení. Pozornost je upínána především na zajištěné úvěry pro fyzické osoby. Nedílnou součástí úvěrové sféry jsou i regulace ze strany České národní banky a opatření obchodních bank proti úvěrovému riziku, které mají v práci vyčleněnou vlastní kapitolu. V praktické části bakalářské práce je uvedena modelová osoba, které jsou přiřazovány úvěrové produkty a následně jsou tyto produkty porovnány a vyhodnoceny. V případě nutnosti jsou parametry modelové osoby modifikovány tak, aby výsledná práce co nejvíce poukázala na výhody a nevýhody různých produktů. V závěru dochází k interpretaci výsledků z celé bakalářské práce, především se zaměřením na praktickou část.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses