Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje Mlékárna Otinoves s.r.o. - Gorelova, Ksenya; Marek, Petr; Petriashvili, Aleksandre; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit celkovou finanční situaci společnosti Mlékárna Otinoves, v průběhu let 2014–2018. Práce je rozdělena na dvě části, metodickou a praktickou. V metodické části byly vymezeny a popsány jednotlivé užité finanční nástroje, jako jsou poměrové a další ukazatele. Dále následuje praktická část, v níž byly aplikovány výše zvolené finanční nástroje a vypočtené hodnoty ukazatelů byly porovnávány s konkurenčními podniky. Závěrečná část shrnuje informace z praktické části, hodnotí finanční situaci společnosti a zabývá se prognózou budoucího vývoje výnosů a nákladů pro optimistickou, neutrální a pesimistickou variantu.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses