Analýza pojištění majetku obyvatelstva na českém pojistném trhu - Zítková, Nikola (2019)
Bakalářská práce je zaměřena na pojištění majetku obyvatelstva na českém pojistném trhu. Konkrétně se zabývá pojištěním nemovitosti, domácnosti a odpovědnosti. Cílem práce je charakterizovat jednotlivá pojištění a vysvětlit rozdíly mezi nimi. Dále jsou popsány aktuální problémy, vývoj pojištění majetku na českém trhu a analýza pojišťoven nabízející pojištění. Součástí práce je modelový příklad, na kterém jsou zobrazeny konkrétní pojistné produkty vybraných pojišťoven. Jednotlivé kapitoly jsou doplněny o vlastní názor a doporučení pro klienty či čtenáře.