Účetní a daňová problematika v přepravní společnosti - Titova, Svitlana (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mezinárodní přepravní společnosti. Cílem je popsat vybrané účetní a daňové případy charakteristické pro společnost provozující mezinárodní přepravu a také vybrané aspekty podnikání v oboru nákladní dopravy. Při zpracování této práce jsem vycházela z osobní zkušenosti z práce v účetním oddělení přepravní společnosti, z knižních publikací a z právních předpisů. Výsledkem je souhrn poznatků o podnikání v daném odvětví, mezi tyto poznatky patří informace o daňové povinnosti podniku a o metodách účtování typických transakcí pro přepravce.