Nestandardní investování do kryptoměnových společností - Procházka, Jiří (2019)
Hlavním úkolem této bakalářské práce je provést nepřehledným prostředím světa kryptoměn a přiblížit problematiku investic v tomto prostředí. Práce pomůže správně klasifikovat kryptoměnové aktivum, a zatřídit tak naoko exotickou investici k dnes běžným ekonomicky snadno uchopitelným investicím. Práce popisuje základní prvky kryptoměnových burz, jejich monetizační modely, a také typy kontraktů, které zde lze obchodovat. V případové studii zkoumá excelentní příklad financování nejznámější světové kryptoměnové burzy. Přínosem této bakalářské práce je zjednodušený pohled na vnímání světa investic v kryptoměnách přirovnáním k dnes běžným investicím.