Organizace správy územně členěných statutárních měst - Adámková, Kateřina; Louda, Tomáš, 1955-; Lechner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá statutárními městy, a to zda jsou statuty pouze otázkou prestiže a zda je pro správu statutárních měst efektivnější, pokud se člení na městské části nebo obvody. Především z teoretické části práce je zřetelné, že jedinou „výhodou“ pro statutární město oproti městům nestatutárním je právě to, že se může členit, což nevyužívá mnoho statutárních měst. Dá se tedy říci, že je pro ně především prestiž mít svůj městský „statut“. Na základě následné kapitoly práce, kterou je komparace správy dvou statutárních měst, Chomutova a Ústí nad Labem, lze vyhodnotit, že správa nečleněného města Chomutov, je stejně efektivní, jako správa města Ústí nad Labem, které se člení na čtyři městské obvody. Práce obsahuje také dotazník spokojenosti občanů obou statutárních měst, dle jehož výsledků lze říci, že převážná část občanů obou měst, je s péčí města o ně samé i svůj rozvoj spokojena
Vedoucí práce: Tomáš Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses