Rozložení příjmů ve společnosti - jak lze měřit, jak lze ovlivňovat? : - Vlasáková, Aneta (2019)
Tato bakalářská práce pojednává o tématu rozložení příjmů ve společnosti. V úvodní části jsou představeny příjmové skupiny obyvatel, koncept bohatství a chudoby. Dále se práce zaměřuje na metody měření rozložení příjmů a jejich následné výpočty. Závěrečná kapitola popisuje progresivní a proporcionální daňový systém, jejich pozitiva a negativa. Zvlášť je věnována pozornost průzkumu toho, co tvoří daň z příjmů progresivní.