Rozložení příjmů ve společnosti - jak lze měřit, jak lze ovlivňovat? - Vlasáková, Aneta; Klazar, Stanislav, 1974-; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato bakalářská práce pojednává o tématu rozložení příjmů ve společnosti. V úvodní části jsou představeny příjmové skupiny obyvatel, koncept bohatství a chudoby. Dále se práce zaměřuje na metody měření rozložení příjmů a jejich následné výpočty. Závěrečná kapitola popisuje progresivní a proporcionální daňový systém, jejich pozitiva a negativa. Zvlášť je věnována pozornost průzkumu toho, co tvoří daň z příjmů progresivní.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses