Finanční analýza a krátkodobý finanční plán společnosti Patria Finance a. s. - Šimůnek, Jiří; Staňková, Veronika; Huňáček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této bakalářské práce bylo zhotovit finanční analýzu společnosti Patra finance, a.s. v letech 2013 – 2017 a krátkodobý finanční plán pro rok 2018. Jedná se o nebankovní investiční společnost.V metodické části této práce jsem se zaměřil na jednotlivé metody, které jsem poté použil v části praktické. v Druhé, praktické části jsou už dané metody aplikovány, konkrétně horizontální a vertikální analýza a poměrové ukazatele, které jsem následně srovnal s největší konkurenční společností a s průměrem odvětví. V samém závěru praktické části jsem poté nastínil krátkodobý finanční plán pro rok 2018 v podobě výkazu zisku a ztráty. Ten je podložený jak analýzou společnosti, tak analýzou odvětví zpracovanou Českou národní bankou.
Vedoucí práce: Veronika Staňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses