Aspekty daně z příjmů nadnárodních společností - Radikovská, Daniela; Tepperová, Jana; Wadurová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Práce se zabývá strukturami agresivního daňového plánování stanovenými Evropskou komisí, pomocí nichž se mezinárodní obchodní společnosti v posledních letech snaží minimalizovat svou daňovou povinnost. Nejprve jsou vysvětleny základní pojmy a popsány jednotlivé struktury, jejich hlavní prvky, mezi které patří dividendy, úroky, licenční poplatky a hybridní nesoulady, a jejich principy fungování. Následně se práce zaměřuje na dosavadní českou judikaturu. Soudní rozhodnutí jsou vyhledána dle klíčových slov k jednotlivým podoblastem agresivní daňového plánování dle indikátorů přiřazených České republice Evropskou komisí a relevantní rozhodnutí jsou blíže analyzována z pohledu dopadu na užívání optimalizačních struktur či jejich prvků.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses