Predikce pravděpodobnosti otevření úvěrového účtu pomocí neuronových sítí a logistické regrese - Kos, Michael; Fičura, Milan; Siuda, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se zabývá využitím prediktivních modelů bank při tvorbě direct marketingových kampaní. Teoretická část slouží k představení podstatných konceptů z oblasti dobývání znalostí z dat a strojového učení. Pozornost je věnována především modelu logistické regrese a jemu ekvivalentním neuronovým sítím. V praktické části jsou představené modely využity k predikci na základě reálných bankovních dat.
Vedoucí práce: Milan Fičura
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses