Vnitřní kontrolní systém společnosti - Šupa, Vladislav; Pelák, Jiří, 1977-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této diplomové práce je popis a analýza vnitřního kontrolního systému u dvou malých podnikatelských účetních jednotek. Práce se zabývá vnitřním kontrolním systémem společnosti, která si zajišťuje účetnictví v plném rozsahu vlastními zaměstnanci a také společností, která má zajištěno vedení účetnictví externí společností. Práce se skládá ze tří hlavních částí. První teoretická kapitola se zabývá vymezením vnitřního kontrolního systému, jeho pěti komponent a posuzování vnitřního kontrolního systému externím auditorem. Ve druhé a třetí praktické části jsou představeny dvě společnosti a jsou popsány a analyzovány jejich vnitřní kontrolní systémy. Zároveň jsou uvedeny jejich kladné a záporné stránky, včetně porovnání jednotlivých vnitřních kontrolních systémů.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses