Nedokončená výroba dle českéých účetnich předpisů a dle IFRS - Zyková, Lenka; Müllerová, Libuše, 1945-; Janhuba, Miloslav, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku nedokončené výroby. Obsahuje základní pojmosloví a teorii nedokončené výroby. Rozebírá dané téma z pohledu českých účetních předpisů, včetně vykazování výnosů při dílčím ukončování zakázek a souvisejících dopadů účtování do daně z příjmů právnických osob. Pro srovnání je pak v práci uvedeno také zobrazení nedokončené výroby v účetnictví vedeném dle Mezinárodních účetních standardů IFRS, konkrétně dle standardu IAS 2 – Zásoby. Dále se práce zabývá novým standardem IFRS 15 – Výnosy ze smluv se zákazníky účinným od 1. 1. 2018, který s tématem nedokončené výroby úzce souvisí. První část praktické části je zaměřena na analýzu kalkulačního sytému a výpočet ocenění nedokončené výroby ve vybraném podniku. Druhá část se věnuje implementaci standardu IFRS 15 ve vybraných stavebních společnostech.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses