Veřejná podpora kinematografie v ČR - Tlamsová, Veronika; Slintáková, Barbora; Mikušová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Práce je zaměřena na veřejné instituce, které v České republice podporují kinematografii. Značná část práce je věnována Státnímu fondu kinematografie, jeho fungování a jaký vliv měl jeho vznik na oblast podpory a financování české kinematografie. Mezi další instituce, které budou v rámci této práce představeny patří Odbor médií a audiovize ministerstva kultury, Národní filmový archiv nebo programy EU – MEDIA a Eurimages.Stěžejní část práce je věnována Zákonu o audiovizi, který prošel významnou novelizací v roce 2016. Cílem této práce je zjistit, jaký měla zmíněná novelizace vliv na vyplácení dotací pro podporu kinematografie.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses