Vliv zdanění příjmů na financování kulturního spolku - Kvapil, Dominik; Slintáková, Barbora; Buček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tématem této diplomové práce je zdanění neziskových organizací daní z příjmů právnických osob a provedení analýzy zdanění na vybraném kulturním spolku. Úvodní kapitola stručně charakterizuje neziskový sektor, způsoby financování a představuje právní formu spolek. Druhá kapitola je zaměřena na zdanění daní z příjmů právnických osob u veřejně prospěšných poplatníků. Třetí část diplomové práce je věnována právě analýze zvoleného kulturního spolku. Analýza vychází z reálných dat této organizace. Kulturní spolek je v této části charakterizován, jsou analyzovány výnosy a náklady spolku. Následně je stanovena reálná daňová povinnost spolku a komparována s jinými právními formami. Další část třetí kapitoly je rozdělena do šesti alternativ, přičemž každá z variant vychází z odlišných předpokladů, které mají vliv na daňovou povinnost.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses