Problematika převodních cen z účetního a daňového hlediska - Klimeš, Martin (2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou převodních cen z účetního a daňového pohledu. Práce je rozdělena do tří částí, přičemž první část řeší transferové ceny z účetního pohledu – zabývá se základními účetními předpoklady, účetními a auditorskými riziky vyplývajícími z převodních cen a možností ve větší míře využívat konsolidované účetní závěrky. Druhá část popisuje převodní ceny z daňového hlediska. Vymezuje základní regulaci, princip tržního odstupu, funkční a rizikovou analýzu a metody sloužící ke stanovení převodních cen. Ve třetí části je poté zpracována dokumentace k převodním cenám pro konkrétní podnik.