Problematika převodních cen z účetního a daňového hlediska - Klimeš, Martin; Müllerová, Libuše, 1945-; Nešleha, Matěj; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou převodních cen z účetního a daňového pohledu. Práce je rozdělena do tří částí, přičemž první část řeší transferové ceny z účetního pohledu – zabývá se základními účetními předpoklady, účetními a auditorskými riziky vyplývajícími z převodních cen a možností ve větší míře využívat konsolidované účetní závěrky. Druhá část popisuje převodní ceny z daňového hlediska. Vymezuje základní regulaci, princip tržního odstupu, funkční a rizikovou analýzu a metody sloužící ke stanovení převodních cen. Ve třetí části je poté zpracována dokumentace k převodním cenám pro konkrétní podnik.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses