Analýza možnosti zajištění finančních prostředků proti inflaci investicemi do drahých kovů - Dvořák, Martin (2019)
Diplomová práce se v prvních dvou kapitolách zabývá obecnou problematikou investování. Definuje základní pojmy a vysvětluje rozdíly mezi nimi např. jaký je rozdíl mezi investicí a spotřebou. Dále předkládá charakteristiku jednotlivých typů investorů a investičních příležitostí. Vysvětluje, jakým způsobem se stanovuje riziko individuálního instrumentu a jak se hodnotí jeho výnosnost. Cílem prvních dvou kapitol je přinést zjednodušený, avšak ucelený pohled na problematiku investování.Ve třetí, praktické, kapitole se zabývá možností investice do zlata jakožto nástroje pro zajištění se proti inflaci. Cílem bylo zjistit, jestli výnosnost instrumentu dokáže pokrýt znehodnocení peněz inflací v podmínkách ČR.