Analýza možnosti zajištění finančních prostředků proti inflaci investicemi do drahých kovů - Dvořák, Martin; Musílek, Petr, 1965-; Pýcha, Mikuláš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se v prvních dvou kapitolách zabývá obecnou problematikou investování. Definuje základní pojmy a vysvětluje rozdíly mezi nimi např. jaký je rozdíl mezi investicí a spotřebou. Dále předkládá charakteristiku jednotlivých typů investorů a investičních příležitostí. Vysvětluje, jakým způsobem se stanovuje riziko individuálního instrumentu a jak se hodnotí jeho výnosnost. Cílem prvních dvou kapitol je přinést zjednodušený, avšak ucelený pohled na problematiku investování.Ve třetí, praktické, kapitole se zabývá možností investice do zlata jakožto nástroje pro zajištění se proti inflaci. Cílem bylo zjistit, jestli výnosnost instrumentu dokáže pokrýt znehodnocení peněz inflací v podmínkách ČR.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses