Možnosti a úskalí investování do drahých kovů - Jevčák, David (2019)
Bakalářská práce na téma „Možnosti a úskalí investování do drahých kovů“ se věnuje investování do drahých kovů. Práce se zabývá především stříbrem, platinou a palladiem, zlato je zmiňováno jen pro srovnání, ale není předmětem zkoumání. Práce nejdřív představí drahé kovy a jejich význam z historického hlediska, jejich současnou produkci a využití v průmyslu. Na tyto poznatky naváže kapitola o investičních možnostech, rozdělená na fyzickou podobu představenou mincemi a cihlami, dále nefyzickou, kde budou rozebrány investiční fondy, ETF, akcie společností těžící drahé kovy a investiční certifikáty. Následně bude řešen historický vývoj cen drahých kovů, důvody jeho změn v minulosti a na základě detailní analýzy vlivů na tyto kurzy i predikce budoucího vývoje. Ze získaných poznatků budou vyvozeny závěry a potenciální investiční doporučení.