Finanční služby zajištění se na stáří v České republice - Veľasová, Lenka (2019)
Diplomová práce se zaobírá problémem finančního zajištění se na starobu. Analýzou vybraných finančních produktů je vyhodnocen nejvhodnější a nejvýnosnější produkt pro modelové subjekty. Analýza je teoreticky podložena první částí práce, která demonstruje soudobý stav ekonomiky a veřejných financí a definuje základní pojmy související s důchodovým systém. Aplikační část poměřuje výnosnost jednotlivých produktů v závislosti na vymezených charakteristikách klientů. Závěrem je rozebrána dlouhodobá péče, která se jeví jako jeden z možných způsobů zmírnění krize veřejných financí.